Viera Kleinová: Taký obyčajný hrnček
V tvorbe mladého keramika Daniela Licharda v súčasnosti dominuje šálka. Tento druh nádoby sa snaží vnímať v kontexte, nie ako izolovaný artefakt. Kontext pre autora znamená skúmať, akú hrúbku by mal mať črep, aby mohol človek náležite vnímať a pocítiť chuť nápoja, aká farebnosť najlepšie evokuje to, čo z šálky pijeme, aká veľkosť a tvar sú pre ten-ktorý nápoj najvhodnejšie. Technologicky sa orientuje na tradičný spôsob výroby keramiky - šálky točené na kruhu, glazované a vypaľované v peci.
Ďalšie články časopisu Remeslo, Umenie, Dizajn 02/2002:
- Irena Dorotjaková: Tradičná výroba - moderný dizajn
- Viera Kleinová: Taký obyčajný hrnček
- Xénia Lettrichová: Jozef a jeho nože
- Viera Kleinová: Drôtený program Šimona Mišurdu
- Monika Škvarnová: Šperky a drôtené objekty Blanky Šperkovej v Budatínskom zámku
- Oľga Danglová: Fulla a svet ľudového umenia
- Ľubica Hustá: Robustné sklo
- O pestovaní prútia
- Zora Valentová: Splnený sen Jozefa Hrma
- Martin Mešša: Lyžičníky
- Oľga Danglová: Obrazový svet násteniek
- Zora Mintalová: Čaro prikrytého stola
- Juraj Zajonc: Od vlákna k niti