Druhy cesta

 
Zobraziť:    Celý zoznam   A B C D E F G H CH I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
6 položiek
Zoradiť: abecedne | podľa dátumu pridania
cesto koláčové

cesto koláčové

- – kysnuté cesto z kvalitnej bielej pšeničnej múky sladené medom alebo cukrom.Jeho príprava podmienila výrobu špeciálneho kuchanského riadu.
cesto medovníkové

cesto medovníkové

- (perníkové cesto) – cesto na sladké pečivo z pšeničnej alebo miešanej ražnej múky, medu, vajec, kypridiel a korenín, niekedy s cukrovou polevou. Jeho výroba podmienila výrobu špeciálnych foriem- drevených inverzných na medovníky a plechových na perníky, tie sa zdobili rôznofarebnou cukrovou polevou. Najmä drevené formy dosiahli vysokú výtvarnú úroveň a vysoké majstrovstvo rezbárskeho spracovania.
cesto na párance

cesto na párance

- názov jedla odvodený od spôsobu prípravy, jeho príprava podmieňuje výrobu špeciálneho kuchynského riadu.
cesto na rezance

cesto na rezance

- – vzniká zmiešaním múky, vajec, vody a štipky soli.
cesto šúľancové

cesto šúľancové

- cesto na prípravu  múčneho jedla nazvaného podľa spôsobu prípravy- šúľania, ale i tvaru - kokošky, birki
chlebové cesto

chlebové cesto

- – kysnuté cesto z ražnej alebo jačmennej múky, do ktorého sa môžu pridať zemiaky.

ULUV.sk > Encyklopédie > Materiály > Druhy cesta